Kegemilangan Majlis Anugerah Cemerlang SBP Ke-43 2016

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Pada malam 27 Mei 2016, telah berlangsungnya Majlis Anugerah Kecemerlangan SBP 2016 yang diadakan di Dewan Bitara, SMSKP. Majlis ini diserikan lagi  dengan kehadiran YB Dato Azmi Che Husain Timbalan speaker Negeri Kedah. Majlis tersebut juga dihadiri oleh pengetua-pengetua SBP seluruh  Malaysia dan beberapa pengetua daripada sekolah-sekolah daerah Kubang Pasu.

Acara penyampaian hadiah disempurakan oleh YB YB Dato Azmi Che Husain Timbalan speaker Negeri Kedah .Untuk makluman para pembaca, pihak Sekolah Berprestasi Tinggi dan Sekolah Kecemerlangan telah mewujudkan dua lagi anugerah iaitu Anugerah Perdana Puteri dan Anugerah Perdana Putera. Anugerah ini diberikan kepada pelajar yang terbaik di antara yang terbilang dalam pencapaian akademik, kokurikulum mahupun sahsiah sepanjang berada di SBP. Sebelum acara penyampaian anugerah berlangsung, pengumuman pasukan bahas bahasa Melayu & bahasa Inggeris diadakan.

Majlis Anugerah Kecemerlangan diserikan dengan persembahan dari Sekolah Menengah Sains Kubang Pasu, Sekolah Menengah Sains Banting dan Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim, Jitra, Kedah. Para tetamu disajikan dengan menu istimewa iaitu pulut durian. Majlis ini berlangsung dengan penuh gilang gemilang.